Wyszukiwarka
Liczba elementów: 42
Jak było na XVI Festiwalu Śląskie Smaki? Zobacz relację wideo z XVI Festiwalu Śląskie Smaki.
Jak było na XVI Festiwalu Śląskie Smaki? Zobaczcie sami!
więcej >>
Dodaj do planera
Szpajza cytrynowa / rabarbar / sorbet truskawkowy / kruszonka wg receptury Restauracji Cysterskiej z Rud.
Królik w sosie musztardowym / roladka z combrem i żymlokiem w boczku / ciapkapusta / pasternak / skorzonera wg receptury Restauracji Cysterskiej z Rud.
Żur na wędzonym króliku /kiełbasa z królika / boczek wędzony / sztamfkartofle / maślanka wg receptury Restauracji Cysterskiej z Rud.
Ruszyła 19. edycja na konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny Certyfikat Polskiej Organizacji Turystycznej. Śląska Organizacja Turystyczna rozpoczęła przyjmowanie wniosków w etapie regionalnym konkursu.
Sauerbraten z dzika wg receptury restauracji Leśna Perła.
Kartoflanka podawana z chipsem z krupnioka wg receptury restauracji Leśna Perła z Rudzińca.
Tatar z polędwicy daniela z żelem z żółtek jaj kur zielononóżek i ogórkiem kiszonym wg przepisu Omy Gryjty
Kita świńska to element kulinarny mięsa wieprzowego z udźca zwany szynką. Najczęściej wykorzystywany był do wędzenia celem dłuższego przechowywania.
Bioło polywka to zupa prosta, szybka w wykonaniu, sporządzona na "wędzonce" czyli wędzonych żeberkach, boczku, głowiźnie, golonku, zabielana mlekiem lub śmietaną.
Karminadle to potrawa wywodząca się z kuchni śląskiej. Często mówi się, że to zwykłe kotlety mielone. Karminadle dawniej należały do dań, które przygotowywano od święta, dziś podaje się je raczej bez okazji.