Wyszukiwarka
Liczba elementów: 43
Statyczna treść
Zdając sobie sprawę z ogromnej popularności kuchni śląskiej, jej rozpoznawalności, a przede wszystkim jej niezwykłej różnorodności Śląska Organizacja Turystyczna postanowiła organizować coroczne święto kuchni regionalnej. Wypromowanie regionalnych potraw miało stać się motywem zachęcającym turystów do odwiedzenia województwa śląskiego.
więcej >>
Dodaj do planera
Wydarzenia
Już 21 marca zapraszamy na kolejną edycję Good France podczas której serwujemy: 1. doskonałe dania kuchni francuskiej autorstwa Piotr Polak 2. występ Mateusz Wróbel Bitwa na głosy TVP 3. degustacja win francuskich Winne Pola - dostawca win do najlepszych restauracji Prowadzący wydarzenie: Piotr Borecki B & K Spróbuj prawdziwego szampana, posłuchaj muzyki na żywo i przygotuj się na nowe doznania kulinarne!
więcej >>
Dodaj do planera
Aktualności
5 x Śląskie - przez pryzmat imprez! w magazynie Świat Podróże Kultura
Artykuł
O XIV Festiwalu Śląskie Smaki w magazynie Świat Podróże Kultura
Aktualności
Jest już program XIV Festiwalu Śląskie Smaki
Wydarzenia
Rudy
Nie ma lepszej okazji niż Festiwal, by spróbować swoich sił w roli szefa kuchni! W konkursie kulinarnym do walki o złoty, srebrny lub brązowy Durszlak oraz o tytuł Eksperta „Śląskich Smaków” stanąć może każdy: profesjonalny kucharz, uczeń szkoły gastronomicznej i amator gotowania. W tych kategoriach zmierzą się ze sobą miłośnicy tradycyjnej kuchni województwa śląskiego. Łącznie do konkursu mogą stanąć 24 drużyny (po 8 z każdej kategorii). Ekipy amatorów mogą startować w składzie do 4 osób, a ekipy profesjonalistów i szkół gastronomicznych – do 2 osób.
więcej >>
Dodaj do planera
Statyczna treść
16 czerwca w parku przy Pocysterskim Zespole Klasztorno-Pałacowym odbędzie się najsmaczniejsza impreza w województwie! Co nas czeka w tym roku?
więcej >>
Dodaj do planera
Aktualności
Już niebawem V edycja konkursu kulinarnego „Bitwa Regionów” dla Kół Gospodyń Wiejskich.
Aktualności
Nie ma lepszej okazji niż Festiwal, by spróbować swoich sił w roli szefa kuchni! W konkursie kulinarnym do walki o złoty, srebrny lub brązowy Durszlak oraz o tytuł Eksperta „Śląskich Smaków” stanąć może każdy: profesjonalny kucharz, uczeń szkoły gastronomicznej i amator gotowania. W tych kategoriach zmierzą się ze sobą miłośnicy tradycyjnej kuchni województwa śląskiego. Łącznie do konkursu mogą stanąć 24 drużyny (po 8 z każdej kategorii). Ekipy amatorów mogą startować w składzie do 4 osób, a ekipy profesjonalistów i szkół gastronomicznych – do 2 osób.
Statyczna treść
Program Festiwalu!
więcej >>
Dodaj do planera
Aktualności
Program Festiwalu!
Statyczna treść
Ramowy program XII Festiwalu Śląskie Smaki
więcej >>
Dodaj do planera