Wyszukiwarka
Liczba elementów: 56
Na Szlaku znajdują się restauracje i lokale gastronomiczne serwujące tradycyjne dania regionalne. Członkiem Szlaku może być tylko ten, kto uzyskał certyfikat „Śląskie Smaki”, potwierdzający jakość dań i ich regionalną autentyczność.
Jarmark Na Nikiszu
Rybnik
Naszą działalność prowadzimy od 1999 roku. Zajmujemy się sprzedażą hurtową oraz detaliczną. W naszej ofercie znajdziecie Państwo sprawdzony towar w atrakcyjnych cenach: ryby mrożone (tusze, filety), owoce morza, ryby świeże (morskie i słodkowodne), ryby wędzone, przetwory rybne (marynaty, solone, sałatki) oraz konserwy. Z uwagi na prowadzoną działalność hurtową, możemy zaproponować naszym klientom atrakcyjne ceny.
więcej >>
Dodaj do planera
Rybnik
Oto nowe miejsce na kulinarnej mapie Rybnika! W naszej ofercie znajdziesz świeże ryby oraz owoce morza, ręcznie robione frytki belgijskie i surówki własnej produkcji.
więcej >>
Dodaj do planera
Rybnik
Specjalnością lokalu są ryby w rozmaitych odsłonach – w menu apetycznie prezentuje się dorsz atlantycki i wiele dań kuchni chorwackiej jak ryba Dorada. Polecamy duzy wybor owoców morza
więcej >>
Dodaj do planera
Ryba to podstawa na wigilijnym stole i obowiązkowy element każdej zdrowej diety. Wspaniały smażony karp, albo śledź są najchętniej serwowanymi potrawami podczas tej najważniejszej kolacji w roku.
Ryba to podstawa na wigilijnym stole i obowiązkowy element każdej zdrowej diety. Wspaniały smażony karp, albo śledź są najchętniej serwowanymi potrawami podczas tej najważniejszej kolacji w roku.
Kuchnia województwa śląskiego jest bardzo różnorodna. Przenikają się w niej wpływy niemieckie, czeskie, czy austriackie, a na wschodnich krańcach w części jurajskiej także żydowskie. Niektóre potrawy są unikatowe – tak jak rolada śląska, czulent, czy gęś siewierska, inne różnią się od siebie detalami, a często tylko samą nazwą.
Kuchnia województwa śląskiego jest bardzo różnorodna. Przenikają się w niej wpływy niemieckie, czeskie, czy austriackie, a na wschodnich krańcach w części jurajskiej także żydowskie. Niektóre potrawy są unikatowe – tak jak rolada śląska, czulent, czy gęś siewierska, inne różnią się od siebie detalami, a często tylko samą nazwą.
Na Szlaku znajdują się restauracje i lokale gastronomiczne serwujące tradycyjne dania regionalne. Członkiem Szlaku może być tylko ten, kto uzyskał certyfikat „Śląskie Smaki”, potwierdzający jakość dań i ich regionalną autentyczność.
Zabrze
Restauracja prowadzona z zamiłowania do dobrej kuchni!
więcej >>
Dodaj do planera
Marek Szołtysek w swojej książce Kuchnia Śląska – Jodło Historia Kultura Gwara pisze, że makówki należą do pięciu tradycyjnych potraw wigilijnych, które od 150 lat przygotowuje się na Śląsku. Tradycja śląskiej wieczerzy wigilijnej jest starsza, niż na innych ziemiach polskich.
więcej >>
Dodaj do planera