Wyszukiwarka
Liczba elementów: 3922
Znamy regionalnych kandydatów w konkursie Polskiej Organizacji Turystycznej na Najlepszy Produkt Turystyczny – Certyfikat POT w 2022 roku! Spośród poprawnie złożonych 9 wniosków w kategoriach: Certyfikat POT, Certyfikaty Specjalny oraz Złoty Certyfikat POT do etapu ogólnopolskiego wytypowanych zostało 5 produktów z województwa śląskiego. Zobacz kto powalczy w rankingu ogólnopolskim!
Już w najbliższy piątek 16 września startuje wielkie Święto Jury Krakowsko-Częstochowskiej - Juromania! Tegoroczna - 5ta edycja Festiwalu odbędzie się w ponad 30 lokalizacjach na terenie województw Ślaskiego i Małopolskiego.
Kolejna restauracja dołączyła do grona Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki” - Restauracja KAKTUSY Kato Koncept Kulinarny w Katowicach. To restauracja, bar oraz kawiarnia, to miejsce, które nawiązuje do gastronomicznej historii przestrzeni.
Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą.
Królik z panczkrautem i krokietem z krupniokiem (udko z królika, sos musztardowy, panczkraut, krupniok).
Kartoflanka (chrzan, wolno pieczony boczek, kurki).
Harynka (matias holenderski, kwaśna śmietana, piklowana czerwona cebula, palony ziemniak).
Katowice
Restauracja KAKTUSY Kato Koncept Kulinarny to restauracja, bar oraz kawiarnia, to miejsce nawiązujące do gastronomicznej historii przestrzeni, w której powstało – kultowych „KAKTUSÓW” – miejsca spotkań katowickiego establishmentu.
więcej >>
Dodaj do planera
Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” wciąż się rozwija! Restauracja Poziom+ Food & Wine w Gliwicach wprowadziła do menu Śląskie Smaki nowe potrawy:
Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” wciąż się rozwija. Do wyjątkowego grona 25 restauracji dołączyła Pracownia Kulinarna Basenowa (obok basenu kąpielowego w Żarkach) na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej!
Kołocz śląski z jabłkiem
Rolada wołowa z kluskami śląskimi i modrą kapustą.