Warmer Käsekuchen mit Kirschsauce und Schlagsahne

Text abspielen

Warmer Käsekuchen mit Kirschsauce und Schlagsahne.

Das Gericht wird im Restaurant Leśna Perła serviert, das sich am Kulinarische Route Schlesische Geschmäcker befindet.

Bewährte Rezepte:

Ciasto zagnieść, podzielić na 3 części, 2 części ułożyć na blaszce, trzecią zostawić na posypkę. Ser zagnieść, dodać 4 ubite na śnieg białka, wyłożyć na ciasto. Pozostałe 4 białka ubić na pianę z 10 dkg cukru i ułożyć na serze; na pianę ułożyć posypki z trzeciej części ciasta.
Semiczek przygotowany na zimno, utrwalony żelatyną. Spód przygotowany na bazie przypraw korzennych i ciasta piernikowego - upieczonego, udekorowany polewą z białej czekolady. Podany na talerzykach deserowych lub w pucharkach.
Mąkę siekamy z margaryną, proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na prostokątnej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

 

Ansichten:  79