Filet z sandacza parzony w consomme paprykowym/warzywa/placki z cukinii

Odsłuchaj tekst

Filet z sandacza parzony w consomme paprykowym/warzywa/placki z cukinii

Danie jest serwowane przez Restaurację U Przewoźnika, która znajduje się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.

Sprawdzone przepisy:

Rybę sprawić, wyfiletować, podzielić na porcje, po czym smażyć na oleju i maśle na złoty kolor. Przełożyć na blaszkę i włożyć do piekarnika. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Chrzan oraz śmietanę wymieszać, dołożyć pokrojone jajka i tak przygotowany zimny sos podawać do ryby ułożonej na półmisku. Przybrać zieleniną i podawać z ziemniakami purée.
Pieczony filet z sandacza z pęczakiem prażonym w „Tyskim Książęcym”, z musem z mango i selera i chrupkimi nowalijkami

 

 

Wyświetlenia:  23