Chleb żytni na zakwasie

Odsłuchaj tekst
Dodaj do planera

Żytni chleb na zakwasie

Chleb żytni na zakwasie, pieczony tak jak dawniej w piecu opalanym drewnem. „Chlebowa Chata” to tak naprawdę dawna wieś w pigułce. To edukacyjne gospodarstwo agroturystyczne, w którym wypieka się chleb według receptur i metod sprzed 100 lat, podpłomyki i wytwarza się tradycyjne masło. Gospodarstwo cieszy się bardzo dużą popularnością wśród turystów, bo w jednym miejscu mogą przenieść się w czasie. Zapraszamy do zakupu pysznego chleba żytniego na zakwasie, wypiekanego tak jak dawniej w piecu opalanym drewnem. Chleb dostępny jest po wcześniejszym zamówieniu i rezerwacji. Odwiedź Chlebową Chatę, kiedy już będzie można!

 

Producent:

Chlebowa Chata

ul. Breńska 113, 43-436 Górki Małe, tel. (33) 853 96 30

pytania@chlebowachata.pl

www.chlebowachata.pl

www.facebook.com/ChlebowaChata

 

Opcje dostawy:

Chleb żytni na zakwasie, pieczony tak jak dawniej w piecu opalanym drewnem. Preferowany osobisty odbiór. Możliwość wysłania do paczkomatu.

chlebowa chata

chlebowa chata

chlebowa chata

chlebowa chata

chlebowa chata

Chleb żytni na zakwasie

Odsłuchaj tekst
Dodaj do planera

Żytni chleb na zakwasie

Chleb żytni na zakwasie, pieczony tak jak dawniej w piecu opalanym drewnem. „Chlebowa Chata” to tak naprawdę dawna wieś w pigułce. To edukacyjne gospodarstwo agroturystyczne, w którym wypieka się chleb według receptur i metod sprzed 100 lat, podpłomyki i wytwarza się tradycyjne masło. Gospodarstwo cieszy się bardzo dużą popularnością wśród turystów, bo w jednym miejscu mogą przenieść się w czasie. Zapraszamy do zakupu pysznego chleba żytniego na zakwasie, wypiekanego tak jak dawniej w piecu opalanym drewnem. Chleb dostępny jest po wcześniejszym zamówieniu i rezerwacji. Odwiedź Chlebową Chatę, kiedy już będzie można!

 

Producent:

Chlebowa Chata

ul. Breńska 113, 43-436 Górki Małe, tel. (33) 853 96 30

pytania@chlebowachata.pl

www.chlebowachata.pl

www.facebook.com/ChlebowaChata

 

Opcje dostawy:

Chleb żytni na zakwasie, pieczony tak jak dawniej w piecu opalanym drewnem. Preferowany osobisty odbiór. Możliwość wysłania do paczkomatu.

chlebowa chata

chlebowa chata

chlebowa chata

chlebowa chata

chlebowa chata

Chleb żytni na zakwasie

Odsłuchaj tekst
Dodaj do planera

Żytni chleb na zakwasie

Chleb żytni na zakwasie, pieczony tak jak dawniej w piecu opalanym drewnem. „Chlebowa Chata” to tak naprawdę dawna wieś w pigułce. To edukacyjne gospodarstwo agroturystyczne, w którym wypieka się chleb według receptur i metod sprzed 100 lat, podpłomyki i wytwarza się tradycyjne masło. Gospodarstwo cieszy się bardzo dużą popularnością wśród turystów, bo w jednym miejscu mogą przenieść się w czasie. Zapraszamy do zakupu pysznego chleba żytniego na zakwasie, wypiekanego tak jak dawniej w piecu opalanym drewnem. Chleb dostępny jest po wcześniejszym zamówieniu i rezerwacji. Odwiedź Chlebową Chatę, kiedy już będzie można!

 

Producent:

Chlebowa Chata

ul. Breńska 113, 43-436 Górki Małe, tel. (33) 853 96 30

pytania@chlebowachata.pl

www.chlebowachata.pl

www.facebook.com/ChlebowaChata

 

Opcje dostawy:

Chleb żytni na zakwasie, pieczony tak jak dawniej w piecu opalanym drewnem. Preferowany osobisty odbiór. Możliwość wysłania do paczkomatu.

chlebowa chata

chlebowa chata

chlebowa chata

chlebowa chata

chlebowa chata

Obiekty na szlaku
Włodowice
Sery kozie z Jury Krakowsko-Częstochowskiej. W Gospodarstwie Hodowlanym Kóz Mlecznych "GARBACIAK" wytwarzane są naturalne produkty: jogurt, twaróg oraz sery kozie dojrzewające, sery półtwarde i sery miękkie z różnymi dodatkami.
Koniaków
Sery z mleka owczego: oscypek, redykołka, bundz, bryndza, bryndza żywiecka oraz sery z mleka krowiego lub mieszanego: gołki, korbacze
Węgierska Górka
Słodki Przystanek – lody, kawa i czekolada z Beskidów. Istny raj dla lodożerców oraz dla wielbicieli czekolady. Tu powstają tradycyjne lody - szeroka gama smaków i kolorów: truskawkowo-rabarbarowe, owoce leśne, dyniowe, porzeczkowe marchewkowe, różane, gorzka czekolada i wiele innych.
Ślemień
Zapraszamy na tradycyjne wędliny i wyroby wędliniarskie, przygotowane rzemieślniczym sposobem w oparciu o dawne receptury (szynki tradycyjne, kiełbasy swojskie, krupnioki, kaszanki, salcesony, pasztety, smalec domowy, itd.).
Czyżowice
Zapraszamy na tradycyjne wędliny wytwarzane z najlepszych składników i według starych i sprawdzonych receptur (szynki, balerony, boczki, kiełbasy, pasztety, salcesony, itd.).
Pszczyna
Delikatesy Frykówka - miejsce z historią i ze smakiem.
Siewierz
Oberża Złota Gęś – tradycyjne specjały z Siewierza (żołądki z gęsi, wątróbki gęsie, gęś pieczona w piecu chlebowym, kaczka pieczona, żurek siewierski oraz borówka/brusznica, chleby, domowe wypieki i wędliny).
Ogródek Dziadunia to receptury od serca. Znajdziesz tu aż 70 różnych przetworów z owoców i warzyw.
Wisła
Wspomnienia dzieciństwa, świeża kromka chleba posmarowana domowej roboty konfiturą lub smalcem. Naturalne soki, miody z pobliskiej pasieki lub owoce z naszego sadu zatopione w słodkim syropie, które wspaniale sprawdzą się jako dodatek do rozgrzewającej herbaty i orzeźwiających lemoniad.
Pruchna
Zapraszamy do rodzinnego gospodarstwa, gdzie dojrzewają wyśmienite owoce truskawki deserowej i maliny, ale również aronii, jeżyny, czarnej porzeczki.
Żelisławice
Pyszne i zdrowe soki wyciskane tradycyjną metodą na tłoczni z użyciem przekładek z drewna akacjowego.
Częstochowa
Uniflora. Kiełkujące z natury! Zapraszamy po dużą dawkę witamin, składników odżywczych, smaków, zapachów i kolorów.
Rybnik
Rodzinna cukiernia z tradycją. Kołocz śląski - produkt regionalny wyróżniony znakiem „Chronione Oznaczenie Geograficzne”. Zapraszamy na tradycyjne wyroby piekarnicze i cukiernicze wytwarzane z najlepszych składników i według starych i rodzinnych receptur.
Chleb żytni na zakwasie, pieczony tak jak dawniej w piecu opalanym drewnem. „Chlebowa Chata” to tak naprawdę dawna wieś w pigułce.
Jaworzno
Rodzinna piekarnia BA-JA słynie z różnorodnych produktów piekarniczych i cukierniczych, a specjalizuje się w wypiekach głównie z mąk razowych: żytniej, graham, pełnoziarnistej gryczanej, jaglanej, orkiszowej.
Kamyk
Consonni to rodzinna firma kontynuująca wieloletnią tradycję wypieku. Wytwarza wiele znakomitych i wyjątkowych wyrobów: ciasta tradycyjne, ciasta kremowe, ciastka, pieczywo, ciastka owsiane oraz lody, czekoladki i kawę.
Radzionków
110 lat tradycji rzemieślniczej rodziny Bączkowiczów. Tutaj wypiekane są najlepszej jakości pieczywo na naturalnym zakwasie i tradycyjne wyroby cukiernicze: ciasta drożdżowe i półfrancuskie, babki, pączki, ciastka deserowe, drobne ciasteczka, torty.
NIRO – produkty z ekolistkiem. Ta mała i rodzinna firma od wielu lat wytwarza wysokiej jakości żywność ekologiczną.
Jaroszów
Tutaj można kupić własnej produkcji: mąkę orkiszową, mąkę pełnoziarnistą, mąkę żytnią białą oraz oleje tłoczone na zimno: rzepakowy, z ostropestu, z lnu oraz ze słonecznika.
Woźniki
Naturalna żywność: oleje tłoczone na zimno z lnu, słonecznika, rzepaku, ostropestu, konopi siewnych, czarnuszki, wiesiołka, lnianki rydzowej, krokosza barwierskiego oraz płatki, kasze, kaszki, pełnowartościowe mąki z pełnego przemiału
Jankowice
Tree Nuts to firma rodzinna stworzona przez pasjonatów orzechowych, którzy weszli w orzechy po uszy. Firma oferuje tylko i wyłącznie polskie orzechy laskowe oraz produkty z nich uzyskiwane, tj. orzechy laskowe prażone, mąkę z orzechów laskowych, kruszonkę oraz olej tłoczony na zimno.
Jastrzębie-Zdrój
W tej małej i rodzinnej manufakturze powstaje olej rzepakowy tłoczony na zimno. Nie podlega żadnym zabiegom rafinacyjnym i dzięki temu zachowuje swoje zdrowotne i smakowe właściwości.
Rydułtowy
Proste receptury i doskonała jakość składników to wyróżniki produktów firmy SOSTA. Tłoczone na zimno oleje: lniany, rzepakowy, z pestek dyni, z wiesiołka, z orzecha włoskiego czy ogórecznika, charakteryzuje głęboki aromat i niepowtarzalny smak.
Czaniec
Przetwórnia Beksien – rodzinna pasja. Naturalne produkty wytwarzane z pasją. Dzięki dbałości o każdy detal powstają produkty spełniające najbardziej wygórowane wymagania i wyrafinowane podniebienia.
Żywiec
Miody z Ziemi Żywieckiej: wielokwiatowy, spadziowy, nektarowo-spadziowy - wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. Doskonałe warunki przyrodnicze i klimatyczne Żywiecczyzny sprzyjają pozyskiwaniu miodów.
Lubliniec
Naturalne miody pszczele: mniszkowy, wielokwiatowy, leśny, spadziowy, gryczany, rzepakowy, lipowy, malinowy i akacjowy.
Pszczyna
Śląskie oblaty, kopalnioki, szkloki, amoloki, cukierki kawowe i kakaowe, śliwki w czekoladzie, czarna krówka przyprawy Oma, makarony Oma, żur śląski. W Czechach jest lázeňský oplatek, na Słowacji - oblatky, w Niemczech - oblaten, a my mamy śląskie oblaty.
Wodzisław Śląski
Bombony śląskie z marcepanem i nugatem, trufle (śliwkowe, malinowe, kubańskie), czekolady z różnymi dodatkami, czy cwibak śląski to słodycze niepowtarzalne, charakteryzujące się wykwintnym smakiem, zapachem, kształtem.
Pogoda
Katowice