Lista członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
PRZEWODNICZĄCY JURY:
Remigiusz Rączka – kucharz, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych, autor książek i telewizyjnych oraz radiowych programów kulinarnych, specjalizujący się w kuchni regionalnej.
W kategorii Amatorzy:
- Artur Zaskórski - PRZEWODNICZĄCY – kucharz, właściciel PRO ART CENTRUM SZKOLENIOWE ARTUR ZASKÓRSKI, wielokrotny juror Festiwalu „Śląskie Smaki”.
- Helena Legierska - znawczyni kuchni regionalnej, pedagog, właścicielka Restauracji Chata Olimpijczyka Jasia i Helenki w Wiśle.
- Anna Lerch-Wójcik - miłośniczka kultury i tradycji, absolwentka etnologii na Uniwersytecie Śląskim oraz Studium Muzeologicznego na Uniwersytecie Jagiellońskim.
W kategorii Profesjonaliści:
- Sebastian Humski – PRZEWODNICZĄCY - Szef Kuchni w Hotelu Spa Laskowo z ogromną pasją do wykonywanego zawodu i wieloletnim doświadczeniem.
- Lucyna Haluch - Prezes Fundacji Wiedza Umiejętność Rozwój, trener i egzaminator kursów w branży gastronomicznej.
- Mateusz Wrzyciel - właściciel oraz szef kuchni restauracji KARCZMA-KOSZWICE.
W kategorii Szkoły gastronomiczne:
- Krzysztof Grabowski – PRZEWODNICZĄCY - wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych amatorskich jak i profesjonalnych, szef kuchni Restauracji Leśna Perla.
- Paweł Kąkol - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim.
- Grzegorz Chmielewski - Prezes Polskiej Izby Turystyki Oddział Śląski w Katowicach, członek Komisji Certyfikacyjnej Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki, miłośnik kuchni tradycyjnej.