Kolejna restauracja dołączyła do grona Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”. Brovar 16 to restauracja, której siedziba mieści się w zabytkowej kamienicy na pszczyńskim rynku.
Nowo powstałe praskie biuro Polskiej Organizacji Turystycznej obejmujące swoją działalnością Czechy i Słowację zorganizowało spotkania branżowe w Pradze, Brnie, Ostrawie, Bratysławie i w Koszycach. Naszą regionalną kuchnię śląską zaprezentowała w Brnie Pani Maria Pietruszka z restauracji 'Chata Olimpijczyka Jasia i Helenki w Wiśle’, należącej do Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki.
Gdy lato mija... Koniec lata i początek jesieni to jeden z najlepszych momentów, aby wybrać się na grzyby. Swój najlepszy okres występowania mają wtedy m.in.: borowiki, podgrzybki, kanie, kurki i maślaki.
Co wyróżnia arbuza z rodziny roślin dyniowatych? Oczywiście soczysty i czerwony miąższ, który w lipcu jest już zazwyczaj intensywnie czerwony, choć w niektórych jego odmianach miąższ może być żółty lub nawet biały.
Smaki kuchni polskiej i śląskiej, przeplatające się ze smakami włoskimi. Nowoczesne oraz sezonowe połączenia o każdej porze roku. Menu w ofercie NA WYNOS dla zwolenników tradycji oraz kulinarnych innowacji.