Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 41
2024-03-12
Restauracja MONA to połączenie historii, piękna, szczypty luksusu i całej gamy kulinarnych rozkoszy. Powstało w zabytkowym budynku barokowego zamku cysterskiego.
12 Marzec 2024
2024-02-20
W styczniu 2024 r. dodrukowane zostały Mini Książki Kucharskie „Śląskie Smaki. Wybrane przepisy potraw regionalnych województwa śląskiego” – w wersji polskiej, angielskiej i czeskiej.
20 Luty 2024
2023-12-08
ZNAMY JUŻ DATĘ KOLEJNEGO FESTIWALU! XVIII Festiwal Śląskie Smaki odbędzie się w dniu 2 czerwca 2024 roku w TARNOWSKICH GÓRACH!
08 Grudzień 2023
2023-12-08
Województwo śląskie to region Polski o bogatej kulturze i tradycjach, które szczególnie widoczne są w czasie świąt Bożego Narodzenia. Wigilia, jako jedno z najważniejszych świąt w roku ma swój unikalny charakter, a przystawki wigilijne odgrywają w tym dniu istotną rolę.
08 Grudzień 2023
2023-03-29
Nowa restauracja dołączyła do Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki. To Restauracja Mona w Rybniku w Bel Mon Resort.
29 Marzec 2023
2023-02-13
DOŁĄCZ DO NAS! RESTAURATORZE... Zostań członkiem SZLAKU KULINARNEGO Śląskie Smaki! Od kilku lat Śląska Organizacja Turystyczna z zaciekawieniem śledzi trendy związane z kulinariami.
13 Luty 2023
2022-09-20
Znamy regionalnych kandydatów w konkursie Polskiej Organizacji Turystycznej na Najlepszy Produkt Turystyczny – Certyfikat POT w 2022 roku! Spośród poprawnie złożonych 9 wniosków w kategoriach: Certyfikat POT, Certyfikaty Specjalny oraz Złoty Certyfikat POT do etapu ogólnopolskiego wytypowanych zostało 5 produktów z województwa śląskiego. Zobacz kto powalczy w rankingu ogólnopolskim!
20 Wrzesień 2022
2022-07-14
Ruszyła 19. edycja na konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny Certyfikat Polskiej Organizacji Turystycznej. Śląska Organizacja Turystyczna rozpoczęła przyjmowanie wniosków w etapie regionalnym konkursu.
14 Lipiec 2022
2022-03-21
Odpowiedzialni TOP Twórcy Restauracji na scenie MADE FOR Restaurant. Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie działania podejmować, aby się rozwijać i jednocześnie nie szkodzić innym?
21 Marzec 2022
2021-12-07
Aktualny raport dotyczący praktyk zrównoważonego rozwoju w gastronomii przygotowanych przez branżę – dla branży
07 Grudzień 2021
2021-10-14
Jesień trwa już w pełni, na co wskazują wszystkie charakterystyczne dla tej pory roku symbole i zmiany w naturze. Kiedy jesteśmy na spacerze, odczuwamy dużo niższą temperaturę, słońce chowa się za horyzont dużo wcześniej, a liście na drzewach zmieniają kolory na żółty, czerwony i pomarańczowy.
14 Październik 2021
2021-08-25
Gdy lato mija... Koniec lata i początek jesieni to jeden z najlepszych momentów, aby wybrać się na grzyby. Swój najlepszy okres występowania mają wtedy m.in.: borowiki, podgrzybki, kanie, kurki i maślaki.
25 Sierpień 2021