Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 201
Winna kaczka/pomazane kluski/modra
Rolada z kaczki z kluskami i modrą kapustą
Zupa czosnkowa z kluskami parmezanowymi
Rolada wołowa z domowymi kluskami i czerwoną kapustą
Kopytka, zielone szparagi, brązowe masło, pesto z młodej kapusty, puree z kurek, polski parmezan
Rolada wołowa / kluski śląskie / sos/ modra kapusta
Rolada z jelenia, kluski śląskie, sos borowikowy, kapusta włoska
Śląska kopa
Śląska rolada wołowa
Duszony karczek w warzywach przenosi wprost do tradycyjnej domowej kuchni. Suszone śliwki dodają potrawie delikatnej słodyczy i zachwycą każdego miłośnika sycących potraw kuchni polskiej.
Królika często podawano w niedzielny lub świąteczny dzień na Górnym Śląsku, gdyż w wielu domostwach hodowano te zwierzęta. Przygotowywano go w różnych formach - duszony lub pieczony z dodatkami.
Schab po sztygarsku to wyjątkowy smak. Soczyste plastry schabu wysmażone na złoty kolor podane z kluskami śląskimi oraz modrą kapustą. Przeniesie twoje kubki smakowe na Śląsk.