Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 668
Comber jagnięcy w demi glace z smardzy z puree z ziemniaka, jagody kamczackiej i lawendy z młodą marchewką, szparagami i pomidorami koktajlowymi.
Rolada wołowa z domowymi kluskami i czerwoną kapustą
Placki ziemniaczane z blachy z gulaszem wołowym
Kopytka, zielone szparagi, brązowe masło, pesto z młodej kapusty, puree z kurek, polski parmezan
Biodro jagnięce, faszerowane smardze, muślin pietruszkowy, brokuł bimi, sos demi glace
Kwaśnica na jagnięcinie, grzyby pioppino, chrust ziemniaczany, żeberko wieprzowe
Zupa z bryndzy - krem z pieczonego ziemniaka i pora z bryndzą, kaczką i piklowaną kapustą
Tatar z polędwicy wołowej z kruszonką, kremem lubczykowym i wędzonym kawiorem ze pstrąga
Rolada wołowa / kluski śląskie / sos/ modra kapusta
Rolada z jelenia, kluski śląskie, sos borowikowy, kapusta włoska
W śląskiej tradycji Pszczyny dania z dzika mają swoje korzenie w bogatej historii łowiectwa na tych terenach. Rozległe lasy i bliskość gór Beskidu Śląskiego stwarzały idealne warunki dla rozwoju populacji dzików. Już od wieków polowania były ważnym elementem życia lokalnej społeczności, dostarczając nie tylko pożywienia, ale także surowców.
Udko z królika/sos śmietanowy/brokół/kopytka/marchewki