Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 48
2024-04-17
Kolejna restauracja dołączyła do grona Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”. Restauracja Charlotta mieści się w przepięknym pałacu z XVII wieku. Pałac znajduje się w Baranowicach, które są obecnie dzielnicą Żor.
17 Kwiecień 2024
2023-12-08
Województwo śląskie to region Polski o bogatej kulturze i tradycjach, które szczególnie widoczne są w czasie świąt Bożego Narodzenia. Wigilia, jako jedno z najważniejszych świąt w roku ma swój unikalny charakter, a przystawki wigilijne odgrywają w tym dniu istotną rolę.
08 Grudzień 2023
2023-04-27
Lista członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
27 Kwiecień 2023
2023-03-29
Nowa restauracja dołączyła do Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki. To Restauracja Mona w Rybniku w Bel Mon Resort.
29 Marzec 2023
2022-08-30
Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” wciąż się rozwija! Restauracja Poziom+ Food & Wine w Gliwicach wprowadziła do menu Śląskie Smaki nowe potrawy:
30 Sierpień 2022
2022-04-21
Wraz z nadejściem długo wyczekiwanej i upragnionej wiosny za oknem pojawiają się jej pierwsze, charakterystyczne oznaki. Podczas spacerów możemy nacieszyć oczy rozkwitającymi pierwszymi kwiatami, zachwycającymi swoimi intensywnymi kolorami oraz posłuchać odprężającego ptaku śpiewów.
21 Kwiecień 2022
2022-04-14
Święta Wielkanocne coraz bliżej. Warto więc pomyśleć o tym co znajdzie się na świątecznym stole.
14 Kwiecień 2022
2022-03-31
Do 10 kwietnia trwa wiosenna edycja Restaurant Week. To doskonała okazja do poznania nowych restauracji i spróbowania dań #SpozaKarty.
31 Marzec 2022
2022-03-21
Odpowiedzialni TOP Twórcy Restauracji na scenie MADE FOR Restaurant. Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie działania podejmować, aby się rozwijać i jednocześnie nie szkodzić innym?
21 Marzec 2022
2021-12-20
Święta Bożego Narodzenia - pachnące choinką, tradycyjnymi daniami i słodkimi wypiekami. Jest choinka, są kolędy, przedświąteczna bieganina i świąteczne przejedzenie.
20 Grudzień 2021
2021-12-07
Aktualny raport dotyczący praktyk zrównoważonego rozwoju w gastronomii przygotowanych przez branżę – dla branży
07 Grudzień 2021
2021-11-09
Skąd taki tytuł ? Cykl hodowlany gęsi rozpoczyna się wiosną, a kończy późną jesienią. I to właśnie wtedy jest najlepsza i stąd wzięło się stare polskie przysłowie. Zapraszamy do artykułu, w którym główną rolę odgrywa gęś - posiada ona najszlachetniejsze mięso spośród drobiu oraz związana jest z legendą o świętym Marcinie, który jest wspominany 11 listopada.
09 Listopad 2021