Utworzony przez:  Marta ŚOT
Data dodania:  2018-06-04

Przedstawiamy listę członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.

Przewodniczący Jury: Remigiusz Rączka – kucharz, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych, właściciel restauracji „Rączka Gotuje” w Wodzisławiu Śląskim, autor książek i telewizyjnych oraz radiowych programów kulinarnych, specjalizujący się w kuchni regionalnej

W kategorii amatorzy:
1. Katarzyna Graczkowska - Szef kuchni w restauracji Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki Hotel Spa Laskowo w Jankowicach, nagrodzona Srebrnym Durszlakiem w kategorii profesjonalistów na XII Festiwalu Śląskie Smaki,
2. Dobrawa Skonieczna-Gawlik – etnograf, naukowiec i badacz obrzędów i kultury województwa śląskiego, ze szczególnym uwzględnieniem Zagłębia Dąbrowskiego, wielokrotna jurorka konkursów regionalnych
3. Agnieszka Jasińska - finalistka Hell`s Kitchen Polska, wielokrotnie uczestniczyła w Festiwalu Śląskie Smaki, miłośniczka gotowania

W kategorii profesjonaliści:
1. Krzysztof Peć – Szef kuchni w czterech restauracjach, obecnie Restauracji Kuchnia Otwarta Hotelu Park Inn by Radisson Katowice; wielokrotny Juror Festiwalu Śląskie Smaki
2. Sebastian Humski – Szef kuchni w trzech restauracjach, obecne Zajazd Hetman w Lgocie Murowanej – restauracji Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki
3. Grzegorz Chmielewski - Prezes Polskiej Izby Turystyki Oddział Śląski w Katowicach, członek Komisji Certyfikacyjnej Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki, miłośnik kuchni tradycyjnej

W kategorii uczniów szkół gastronomicznych:
1. Mateusz Wrzyciel - Szef kuchni i właściciel w Restauracji Karczma Koszwice, uczestnik konkursu kulinarnego XII Festiwalu Śląskie Smaki
2. Małgorzata Kłych – etnograf, pedagog, badacz kultury województwa śląskiego, w szczególności Górnego Śląska; wielokrotna jurorka regionalnych konkursów kulinarnych
3. Paweł Kąkol – nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim

 

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  5