Eksperci Śląskich Smaków wybrani!
Za nami 14 Festiwal Śląskie Smaki! W tym roku wydarzenie odbyło się w pięknym parku przy Pocysterskim Zespole Klasztorno-Pałacowym w Rudach. W konkursie kulinarnym wzięło udział piętnaście drużyn. Remigiusz Rączka – przewodniczący konkursowego Jury podkreślał, że rywalizacja była naprawdę zacięta, a wyniki drużyn różniły się zaledwie o kilka punktów.
Zatem – poznajcie tegorocznych finalistów!
Złote, Srebrne oraz Brązowe Durszlaki, jak i tytuł Eksperta Śląskich Smaków 2019 zdobyli:
W kategorii szkół gastronomicznych:
1 miejsce: Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim – Drużyna I
2 miejsce: Dziewczyny ze Śląska – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Tarnowskich Górach
3 miejsce: Drużyna Zespołu Szkół Techniczno-Zawodowych z Piekar Śląskich
W kategorii amatorów:
1 miejsce: Rudzanki z Rud
2 miejsce: Rada Powiatowa Kół Gospodyń Wiejskich w Kłobucku
3 miejsce: Stowarzyszenie „Krzewienia Kultury i Dawnych Tradycji Gminy Wręczyca Wielka”
W kategorii profesjonalistów:
1 miejsce: Restauracja Leśna Perła z Rudzińca
2 miejsce: Drużyna Malinowego Dworu z Katowic
3 miejsce: The Piano Tychy