Data dodania:  2021-06-22

Składniki:

POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA Z JELENIA

  • polędwica z jelenia
  • dekstroza
  • sacharoza
  • przyprawy
  • sól
  • maltodekstryna
  • kwas cytrynowy
  • kwas winowy
  • witamina C 
  • naturalne aromaty
  • cukier

 

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto. Tradycyjna wędlina przygotowana jest z najlepszej jakości polędwicy z jelenia pochodzącego z lasów śląskich, opolskich i dolnośląskich. Szynka poprzez proces długiego dojrzewania tworzy delikatny i niepowtarzalny smak.

Polędwicę najlepiej serwować na desce wędlin i serów z dodatkiem wina lub na pajdzie świeżego chleba.

Produkt prezentowany przez Las Huberta z Rud, podczas XV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2021 r. w Raciborzu.