Data dodania:  2021-06-22

Składniki:

KIEŁBASA KRUCHA

  • mięso z jelenia
  • mięso wieprzowe 
  • peklosól
  • aromat naturalny
  • kompozycja przypraw naturalnych
  • białko serwatkowe
  • tłuszcz drobiowy
  • olej rzepakowy

Alergeny: tłuszcz drobiowy, białko serwatkowe, laktoza

Kiełbasa swój wyjątkowy smak zawdzięcza wędzeniu dymem z naturalnego drewna olchowego i unikalnej mieszance przypraw. Na doznania smakowe wpływa także kruchość kiełbasy.

kiełbasa

Produkt prezentowany przez Las Huberta z Rud, podczas XV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2021 r. w Raciborzu.

 

Zobacz też:

Kabanosy z dzika to niezwykle odżywcza i smaczna przekąska.
Pochodząca z Litwy kiełbasa mająca wyrazisty pieprzowy smak i aromat.