Utworzony przez:  Agnieszka ŚOT
Data dodania:  2022-05-09

     O statuetkę Złotego, Srebrnego i Brązowego Fartucha ubiegać się mogą zarówno amatorzy, jak i profesjonaliści oraz uczniowie szkół gastronomicznych. Łącznie do konkursu mogą stanąć maksymalnie 24 drużyny (po 8 z każdej kategorii).

     Ekipy amatorów mogą się składać z 1 do 4 osób, a ekipy profesjonalistów i szkół gastronomicznych – z 1 do 2 osób. Każdy ma możliwość spróbowania swoich sił, a przede wszystkim – może poczuć się jak prawdziwy kuchmistrz!

      Konkurs odbędzie się w trzech kategoriach. W każdej z nich uczestnicy będą mieli do przygotowania inspirowane lokalnymi tradycjami kulinarnymi przystawki lub desery, zupy i dania główne. W efekcie 3-godzinnego gotowania jury oceni pełny obiad. Który z nich wygra? Przekonamy się w dniu konkursu - 19 czerwca 2022 r. W tym roku Festiwal Śląskie Smaki odbędzie się w Zabrzu, przy stadionie piłkarskim Arena Zabrze.

 

Na zgłoszenia drużyn w 3 kategoriach czekamy do 06.06.2022 r. Ostateczną listę uczestników przedstawimy do dnia 08.06.2022 r. Ilość miejsc ograniczona.

 

Dokumenty:

1. Regulamin konkursu kulinarnego
2. Karta zgłoszenia - amatorzy
3. Karta zgłoszenia - profesjonaliści
4. Karta zgłoszenia - uczniowie/szkoły gastronomiczne

śląskie smaki

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Pliki do pobrania
Regulamin konkursu kulinarnego XVI Festiwalu Śląskie Smaki
Karta zgłoszenia - amatorzy
Karta zgłoszenia - profesjonaliści
Karta zgłoszenia - uczniowie
Wyświetlenia:  195