Lista członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.

 

PRZEWODNICZĄCY JURY:

Remigiusz Rączka – kucharz, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych, autor książek i telewizyjnych oraz radiowych programów kulinarnych, specjalizujący się w kuchni regionalnej.

 

W kategorii Amatorzy:

  1. Magdalena Tomaszewska-Bolałek - PRZEWODNICZĄCA - badaczka kultury kulinarnej, dziennikarka, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS i autorka książek in.: Tradycje kulinarne Polski, The Polish Table, Deserownik.
  2. Wiesław Wróblewski - członek Euro-Toques Polska, organizator i uczestnik wielu festiwali kulinarnych.
  3. Barbara Tekieli - Ekspertka turystyki i kulinariów, związana zawodowo z turystyką, promocją Polski i mediami.

 

W kategorii Profesjonaliści:

  1. Sebastian Humski – PRZEWODNICZĄCY - Szef Kuchni w Hotelu Spa Laskowo
    z wieloletnim doświadczeniem, wielokrotny juror Festiwalu Śląskie Smaki.
  2. Dobrawa Skonieczna-Gawlik - etnograf, naukowiec i badacz obrzędów i kultury województwa śląskiego, wielokrotna jurorka konkursów regionalnych.
  3. Remigiusz Rączka - kucharz, restaurator, nauczyciel i osobowość telewizyjna.

 

W kategorii Szkoły gastronomiczne:

  1. Krzysztof Peć – PRZEWODNICZĄCY - szef kuchni Restauracji Kaktusy Kato Koncept Kulinarny, wielokrotny juror Festiwalu Śląskie Smaki.
  2. Paweł Kąkol – kucharz, nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim.
  3. Tobiasz Król - Szef kuchni Oblacka Przystań, miłośnik kuchni historycznej, renesansowej i regionalnej, członek Stowarzyszenia ziemi Boronów.

 

smaki

 

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  109