W II Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się 9 czerwca w Cieszynie zwyciężyły drużyny:
w kategorii amatorów:
I miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Ornontowic
za Chachor szałot, kotlet i kompot z bani
II miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Rud
za Schab sztygarski, kluski bułczane, kapustę zasmażaną
III miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Łączki
za Polywkę łowięzio, Królika pieczonego ze śmietaną, fusate gałuszki
w kategorii profesjonalistów:
I miejsce: Karczma Pod Lotniskiem z Bielska-Białej
za Majoneziki rybne na sałatce jarzynowej, Polewkę piwną z twarogiem i Gołębia duszonego lub przepiórkę duszoną
II miejsce: Zespół Szkół Ekonomicznych im. Oscara Langego w Wodzisławiu Śląskim
za Roladę wołowo z biołymi kluskami z modrom kapustom, zupę rybno, szpajzę dwusmakowo
III miejsce: Hotel Villa Verde z Zawiercia
za Karpia w żurawinie, Zupę - krem czosnkowy z grzankami, Roladę wieprzową faszerowaną krupniokiem i Panszkraut