W II Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się 9 czerwca w Cieszynie zwyciężyły drużyny: 

w kategorii amatorów:
I miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Ornontowic
za Chachor szałot, kotlet i kompot z bani

II miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Rud
za Schab sztygarski, kluski bułczane, kapustę zasmażaną

III miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Łączki
za Polywkę łowięzio, Królika pieczonego ze śmietaną, fusate gałuszki

w kategorii profesjonalistów:
I miejsce: Karczma Pod Lotniskiem z Bielska-Białej
za Majoneziki rybne na sałatce jarzynowej, Polewkę piwną z twarogiem i Gołębia duszonego lub przepiórkę duszoną

II miejsce: Zespół Szkół Ekonomicznych im. Oscara Langego w Wodzisławiu Śląskim
za Roladę wołowo z biołymi kluskami z modrom kapustom, zupę rybno, szpajzę dwusmakowo

III miejsce: Hotel Villa Verde z Zawiercia
za Karpia w żurawinie, Zupę - krem czosnkowy z grzankami, Roladę wieprzową faszerowaną krupniokiem i Panszkraut

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 1 głosy)
Wyświetlenia:  6