Data dodania:  2016-04-04

Tygodnie przygotowań i... już po wszystkim. Zmagania 23 konkursowych drużyn o tytuł Eksperta Śląskich Smaków i nagrodę Złotego Durszlaka odbyły się w sobotę 26 maja. Festiwalowe jury, jak co roku, stanęło wobec niełatwego zadania. Do konkursu przedstawiono wiele oryginalnych smaków z całego województwa śląskiego.

Wydarzeniu towarzyszyły pokazy sztuki kulinarnej, degustacje, występy kabaretowe i muzyczne. Na zakończenie festiwalu wystąpił Zespół Pieśni i Tańca „Śląsk".

Impreza odbywała się pod honorowym patronatem Marszałka Województwa Śląskiego. Projekt współfinansowany z budżetu Samorządu Województwa Śląskiego. Organizatorzy: Śląska Organizacja Turystyczna i Miasto Chorzów. Partnerem był Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku w Chorzowie.

 

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  4