Przedstawiamy jury, które wybrało najlepsze tegoroczne śląskie smaki.
Drużyny amatorów oceniali:
- Renata Bielesz - propogatorka góralszczyzny i kuchni naturalnej, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego "Na Połomiu" w Istebnej
- Krzysztof Zielonka - nauczyciel w Zespole Szkół Ekonomicznych im. O. Langego w Wodzisławiu Śląskim
- Michał Bałazy - vloger, kucharz
Drużyny profesjonalistów oceniali:
- Krzysztof Peć (przewodniczący) - szef kuchni hotelu Best Western w Katowicach (Szlak Kulinarny Śląskie Smaki)
- Paweł Wójcik - szef kuchni, Prezes Śląsko-Jurajskiego Stowarzyszenia Kucharzy
- Marcin Czubak - szef kuchni, Restauacja Spacerowa 21 w Mysłowicach
Drużyny szkół gastronomicznych oceniali:
- Gustaw Kwapich (przewodniczący) - szef kuchni restauracji hotelu Diament Arsenal Palace
- Tomasz Nowak - przedstawiciel firmy Weindich Centrum Wyposażenia Gastronomii, inicjator Kuźni Śląskich Talentów
- Bartłomiej Kamiński - smakosz, członek Zarządu Śląskiej Organizacji Turystycznej