"Rogata" Salat: Hähnchenfilet, Speck, gegrillter Oscypek, eingelegte Rüben, eingelegte Gurken, Ei, Kartoffeln, gemischter Salat

Text abspielen

"Rogata" Salat: Hähnchenfilet, Speck, gegrillter Oscypek, eingelegte Rüben, eingelegte Gurken, Ei, Kartoffeln, gemischter Salat.

 

Das Gericht wird im Gasthaus Rogata serviert, das sich am Kulinarische Route Schlesische Geschmäcker befindet.

 

Kochbuch Video Schlesischer Geschmack:

Bewährte Rezepte:

Majonez utrzeć z bryndzą, dodać posiekane orzechy, pokrojoną szynkę i posiekany koperek. Masą smarować liście sałaty i zwinąć, po wierzchu polać majonezem i posypać koperkiem, ułożyć na półmisku i udekorować pomidorem.
Raki gotujemy we wrzątku z włoszczyzną do czerwoności. Filety rybne kroimy w spore kawałki. Obieramy mięso z raków i przekładamy rozdrobnioną sałatą.
Mięso mielone przyprawiamy do smaku, wbijamy 12 szt jaj przepiórczych, dobrze wyrabiamy i formujemy 4 stożki (wulkan) układamy je na patelni z tłuszczem. Do środka wulkany wbijamy po 4 jaja przepiórcze, patelnię przykrywamy pokrywką i całość pieczemy na średnim ogniu.
Mięso oczyścić, włożyć do głębokiego naczynia i zalać marynatą tak, żeby było całkowicie przykryte. Pozostawić w chłodnym miejscu na dwa-trzy dni odwracając kilka razy.

 

Ansichten:  104