Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 78
2023-10-12
Nowa restauracja dołączyła do Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki. To Restauracja "U Przewoźnika", która mieści się w Tychach.
12 Październik 2023
2023-06-06
Za nami XVII Festiwal „Śląskie Smaki”! W tym roku wydarzenie odbyło się w Jastrzębiu-Zdroju w dniu 4.06.2023 w Parku Zdrojowym. W konkursie kulinarnym wzięło udział piętnaście drużyn. Remigiusz Rączka – koordynator konkursowego Jury podkreślał, że rywalizacja była naprawdę zacięta, a wyniki drużyn różniły się zaledwie o kilka punktów.
06 Czerwiec 2023
2022-08-30
Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” wciąż się rozwija! Restauracja Poziom+ Food & Wine w Gliwicach wprowadziła do menu Śląskie Smaki nowe potrawy:
30 Sierpień 2022
2022-04-14
Święta Wielkanocne coraz bliżej. Warto więc pomyśleć o tym co znajdzie się na świątecznym stole.
14 Kwiecień 2022
2021-10-13
Chleb żytni na za­kwa­sie z Go­spo­dar­stwa Rol­ne­go Kry­sty­ny i Ry­szar­da Ha­la­bow­skich z Ja­ro­szo­wa uzy­skał na­gro­dę „Perłę 2021”.
13 Październik 2021
2021-10-13
Robert Makłowicz + SLASKIE.travel + Śląskie Smaki
13 Październik 2021
2021-09-22
Potrawy, które jemy często latem oraz produkty, które wtedy występują sezonowo, możemy „przemycić” na późniejsze miesiące. Najczęstszym sposobem jest zamykanie w słoikach.
22 Wrzesień 2021
2021-08-31
Z wielką przyjemnością prezentujemy Państwu temat Europejskich Dni Dziedzictwa 2021: „Smaki Dziedzictwa”!
31 Sierpień 2021
2021-08-25
Gdy lato mija... Koniec lata i początek jesieni to jeden z najlepszych momentów, aby wybrać się na grzyby. Swój najlepszy okres występowania mają wtedy m.in.: borowiki, podgrzybki, kanie, kurki i maślaki.
25 Sierpień 2021
2021-06-08
W tym roku uczestnicy festiwalu powalczą o Złotą, Srebrną lub Brązową Zopaskę (fartuch), w jednej z trzech kategorii: • potrawa regionalna, • produkt lokalny, • potrawa/produkt inspirowany tradycją.
08 Czerwiec 2021
2021-04-30
Czy pogoda będzie łaskawa, czy zrobi nam psikusa? Grillowanie, pikniki, wycieczki na łono natury z koszem piknikowym... Z przytupem rozpocznijmy ten sezon grillowy.
30 Kwiecień 2021
2021-03-31
Z początkiem wiosny pojawiają się pierwsze młode warzywa zwane nowalijkami. Są to takie warzywa jak: pomidory, ogórki, rzeżucha, cebula dymka, rzodkiewka, sałata, młode marchewki, szczypiorek oraz nać pietruszki.
31 Marzec 2021