Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 28
2025-04-09
Już 6 maja we Wrocławiu PRZEKROCZYMY GRANICE! Granice zdrowego rozsądku i smaku. Granice biznesowe i artystyczne. Granice na mapach i w naszych głowach. Do roli odważnych przewodników zapraszamy najlepszych restauratorów patrzących bez kompleksów w stronę ŚWIATA, którzy m.in. eksplorują i serwują kuchnię etniczną, implementują odważne koncepty i skuteczne modele zarządzania przywiezione z podróży oraz zatrudniają ludzi, którym obce są wszelkie ograniczenia, wytyczając ścieżkę FAST GROWING. Ich siły już nie powstrzymacie!
09 Kwiecień 2025
2024-12-03
W dniu 2 grudnia 2024 roku Teatr Polski w Bielsku-Białej stał się miejscem obchodów Jubileuszu 20-lecia Śląskiej Organizacji Turystycznej. Podczas uroczystości wręczono podziękowana zasłużonym członkom Śląskiej Organizacji Turystycznej oraz podsumowano minione 20 lat.
03 Grudzień 2024
2024-04-16
Lista członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
16 Kwiecień 2024
2023-04-27
Lista członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
27 Kwiecień 2023
2022-09-20
Znamy regionalnych kandydatów w konkursie Polskiej Organizacji Turystycznej na Najlepszy Produkt Turystyczny – Certyfikat POT w 2022 roku! Spośród poprawnie złożonych 9 wniosków w kategoriach: Certyfikat POT, Certyfikaty Specjalny oraz Złoty Certyfikat POT do etapu ogólnopolskiego wytypowanych zostało 5 produktów z województwa śląskiego. Zobacz kto powalczy w rankingu ogólnopolskim!
20 Wrzesień 2022
2021-10-27
Dynia to jednoroczna roślina pochodząca ze strefy klimatu gorącego Ameryki. Ze względu na swoje wartości zdrowotne oraz coraz bardziej popularne zastosowanie w kuchni, obecnie uprawiana jest niemal na całym świecie.
27 Październik 2021
2021-10-14
Jesień trwa już w pełni, na co wskazują wszystkie charakterystyczne dla tej pory roku symbole i zmiany w naturze. Kiedy jesteśmy na spacerze, odczuwamy dużo niższą temperaturę, słońce chowa się za horyzont dużo wcześniej, a liście na drzewach zmieniają kolory na żółty, czerwony i pomarańczowy.
14 Październik 2021
2021-10-01
W dniach 6-8 października 2021 r. na Stadionie Śląskim w Chorzowie odbędzie się I edycja Europejskiego Forum Przyszłości (EFP). Organizatorem wydarzenia jest Śląski Fundusz Rozwoju.
01 Październik 2021
2021-09-29
W imię jedzenia, dobrych pieniędzy i dobra ziemi. Tworzymy restaurację przyszłości.
29 Wrzesień 2021
2021-09-22
Potrawy, które jemy często latem oraz produkty, które wtedy występują sezonowo, możemy „przemycić” na późniejsze miesiące. Najczęstszym sposobem jest zamykanie w słoikach.
22 Wrzesień 2021
2021-08-25
Gdy lato mija... Koniec lata i początek jesieni to jeden z najlepszych momentów, aby wybrać się na grzyby. Swój najlepszy okres występowania mają wtedy m.in.: borowiki, podgrzybki, kanie, kurki i maślaki.
25 Sierpień 2021
2021-06-08
W tym roku uczestnicy festiwalu powalczą o Złotą, Srebrną lub Brązową Zopaskę (fartuch), w jednej z trzech kategorii: • potrawa regionalna, • produkt lokalny, • potrawa/produkt inspirowany tradycją.
08 Czerwiec 2021