W magazynie RYNEK TURYSTYCZNY ukazał się artykuł na temat XIX FESTIWALU ŚLĄSKIE SMAKI, natomiast w rocznym raporcie Turystka Kulinarna 2025 – artykuł o kuchni regionalnej województwa śląskiego i restauracjach Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki.
16. Edycja INDUSTRIADY, która odbyła się 07 czerwca przeszła do historii! Zobaczcie jak bawiliśmy się na Szlaku Zabytków Techniki Województwa Śląskiego, podczas jednego z największych w Europie festiwali kultury dziedzictwa poprzemysłowego w Europie Środkowo-Wschodniej!
Jednym z nieodłącznych elementów wigilijnej kolacji jest karp. Choć dania z karpia są popularne w całym kraju, to tutaj przyrządza się go w sposób wyjątkowy, dostosowany do lokalnych upodobań i tradycji kulinarnych.
Wielkimi krokami zbliża się Dzień Babci i Dziadka! To już 21 i 22 stycznia! Ten pierwszy miesiąc Nowego Roku jest wyjątkowy dla każdej babci i każdego dziadka.
Różnorodna i bogata w tradycje kulinarne kuchnia województwa śląskiego na czas Świąt Bożego Narodzenia prezentuje znane i mniej znane potrawy wigilijne.
Uprzejmie informujemy, iż Polska Organizacja Turystyczna we współpracy regionalnymi organizacjami turystycznymi realizuje 2-letni projekt cykli konferencji Współpraca-lnnowacje-Turystyka Zrównoważona w Polsce. Polska Organizacja Turystyczna wraz ze Śląską Organizacją Turystyczną serdecznie zapraszają na Konferencję pn. WSPÓŁPRACA-INNOWACJE-TURYSTYKA ZRÓWNOWAŻONA, która odbędzie się w dniu 2 grudnia 2024 r. o godzinie 12.00 w Zamku Książąt Sułkowskich w Bielsko-Białej.
To już kolejna edycja kiedy trzeba wyjść z aparatami w Polskę. National Geographic Polska przygotowało nowe kategorie konkursu fotograficznego i szuka ukrytych talentów, w tym roku zarówno pełnoletnich jak i niepełnoletnich (w dedykowanej kategorii "Świat okiem młodych").
Restauracja MONA to połączenie historii, piękna, szczypty luksusu i całej gamy kulinarnych rozkoszy. Powstało w zabytkowym budynku barokowego zamku cysterskiego.