"Rogata" Eis - Vanilleeis mit Nelken und Orangen-Pfeffer-Sauce

Text abspielen

"Rogata" Eis - Vanilleeis mit Nelken und Orangen-Pfeffer-Sauce.

Das Gericht wird im Gasthaus Rogata serviert, das sich am Kulinarische Route Schlesische Geschmäcker befindet.

Bewährte Rezepte:

Mleko ze śmietaną i cukrem podgrzać, następnie studzić, powoli dodawać żółtka. Przecedzić przez sito do planetarnego miksera z metalową misą. Powoli miksować dodając ciekły azot. Przygotowując jadalną ziemię mieszać wodę z cukrem i podgrzewać do temp 135-190oC. Następnie dodać potłuczoną gorzką czekoladę i szybko mieszać. Owoce blendować i mus jest gotowy.
Lody z koziego mleka i miodu wrzosowego, kamień z białej czekolady w towarzystwie gruszkowo-rabarbarowego kołacza z kruszonką owsianą
Naturalne lody śmietankowe.

 

Ansichten:  40