Himbeereis aus einem Gehöft, das nach alten Rezepten für Gasthaus Rogata zubereitet wurde

Text abspielen

Himbeereis aus einem Gehöft, das nach alten Rezepten für Gasthaus Rogata zubereitet wurde. Sie können sie separat oder als Ergänzung zu anderen Desserts bestellen.

Das Gericht wird im Gasthaus Rogata serviert, das sich am Kulinarische Route Schlesische Geschmäcker befindet.

Bewährte Rezepte:

Mleko ze śmietaną i cukrem podgrzać, następnie studzić, powoli dodawać żółtka. Przecedzić przez sito do planetarnego miksera z metalową misą. Powoli miksować dodając ciekły azot. Przygotowując jadalną ziemię mieszać wodę z cukrem i podgrzewać do temp 135-190oC. Następnie dodać potłuczoną gorzką czekoladę i szybko mieszać. Owoce blendować i mus jest gotowy.
Lody z koziego mleka i miodu wrzosowego, kamień z białej czekolady w towarzystwie gruszkowo-rabarbarowego kołacza z kruszonką owsianą
Naturalne lody śmietankowe.

 

Ansichten:  42