Lody Rogate – lody waniliowe z goździkami oraz sosem pomarańczowo-pieprzowym

Odsłuchaj tekst

Lody Rogate – lody waniliowe z goździkami oraz sosem pomarańczowo-pieprzowym.

Danie serwuje Karczma Rogata, która znajduje się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.

Sprawdzone przepisy:

Mleko ze śmietaną i cukrem podgrzać, następnie studzić, powoli dodawać żółtka. Przecedzić przez sito do planetarnego miksera z metalową misą. Powoli miksować dodając ciekły azot. Przygotowując jadalną ziemię mieszać wodę z cukrem i podgrzewać do temp 135-190oC. Następnie dodać potłuczoną gorzką czekoladę i szybko mieszać. Owoce blendować i mus jest gotowy.
Lody z koziego mleka i miodu wrzosowego, kamień z białej czekolady w towarzystwie gruszkowo-rabarbarowego kołacza z kruszonką owsianą
Naturalne lody śmietankowe.

 

Wyświetlenia:  37