Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 26
2024-04-16
Lista członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
16 Kwiecień 2024
2024-02-28
Województwo śląskie reprezentowane przez Śląską Organizację Turystyczną zostało regionem partnerskim zbliżających się targów turystycznych Dovolená 2024, które odbędą się w terminie 1-2 marca 2024 roku w centrum wystawienniczym Černá louka w Ostrawie.
28 Luty 2024
2024-02-20
W styczniu 2024 r. dodrukowane zostały Mini Książki Kucharskie „Śląskie Smaki. Wybrane przepisy potraw regionalnych województwa śląskiego” – w wersji polskiej, angielskiej i czeskiej.
20 Luty 2024
2023-12-06
Tradycje kulinarne Polski. To bezpłatny ebook prezentujący kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność.
06 Grudzień 2023
2023-04-27
Lista członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
27 Kwiecień 2023
2023-02-13
DOŁĄCZ DO NAS! RESTAURATORZE... Zostań członkiem SZLAKU KULINARNEGO Śląskie Smaki! Od kilku lat Śląska Organizacja Turystyczna z zaciekawieniem śledzi trendy związane z kulinariami.
13 Luty 2023
2021-09-10
Ebook promuje polską kulturę kulinarną. Książka dostępna była w języku angielskim i hiszpańskim, a teraz również również w niemieckim. Można ją pobrać na stronie Fundacji Bunkatura - https://bunkatura.pl/der-polnische-tisch/
10 Wrzesień 2021
2021-08-30
Grzybobranie powoli nabiera tempa a grzybiarze wychodzą z lasów z coraz to obfitszymi zbiorami. Jak wiadomo grzybom nie sprzyja wysoka temperatura, ale duża wilgotność powietrza, dlatego obecne deszcze są miłośnikom grzybów jak najbardziej na rękę. Na podstawie informacji zamieszczanych w mediach społecznościowych i wywiadom z grzybiarzami udało nam się ustalić najchętniej odwiedzane przez grzybiarzy miejsca w Krainie Górnej Odry.
30 Sierpień 2021
2021-07-19
Hekele smakiem czerwca w konkursie Rudzkie Smaki.
19 Lipiec 2021
2021-05-18
Przedstawiamy listę członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy i produkty zaprezentowane na Festiwalu w 3 kategoriach: potrawa regionalna, produkt lokalny, potrawa/produkt inspirowany tradycją.
18 Maj 2021
2021-01-11
Wielkimi krokami zbliża się Dzień Babci i Dziadka! To już 21 i 22 stycznia! Ten pierwszy miesiąc Nowego Roku jest wyjątkowy dla każdej babci i każdego dziadka.
11 Styczeń 2021
2020-10-08
Projekt promocyjny Śląskiej Organizacji Turystycznej, który trwa nieprzerwanie od listopada 2018.
08 Październik 2020