Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 29
Na śląskich stołach po zakończonym obiedzie, nie mogło nigdy zabraknąć deseru. Szpajza to tradycyjny śląski deser, wytwarzany na bazie surowych białek. Deser lekki, puszysty i orzeźwiający.
Szpajza cytrynowa
Szpajza cytrynowa / rabarbar / sorbet truskawkowy / kruszonka wg receptury Restauracji Cysterskiej z Rud.
Deser kuchni śląskiej, popularny na Górnym Śląsku.
Sposób na szybki i pyszny deser.
Herbata z zielin
Szpajza cytrynowa z chrympami czekoladowymi
Szpajza cytrynowa z owocami i ziemią czekoladowo-orzechową
Dojrzewający schab ze szpajzą chrzanową
Szpajza o smaku kwiatów czarnego bzu/sos truskawowo-tymiankowy/kruszonka/borówka
Jajka ubić z cukrem, dodać sok z cytryny i żelatynę, wymieszać z ananasem, przełożyć do pucharków i odstawić do zastygnięcia.