Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 25
Tatar wołowy
Carpaccio z jelenia - comber/rukola/kapary/oliwa/ser Bursztyn
Befsztyk tatarski Duranta - polędwica wołowa/ogórek kiszony/grzanka
Grillowany ser owczy z konfiturą przyrządzaną w karczmie z wiśni i cebuli oraz z brzoskwinią z dipem cytrynowo-pomarańczowym.
Sernik lawendowy na zimno / jagoda leśna
Rosół / warzywa / mięso z żebra wołowego / mięso z indyka / domowy makaron
Tatar siekany z polędwicy wołowej / ogórek kiszony / cebula / żółtko / masło / musztarda / sól wędzona / pajda
Schab w ziołowej panierce / puree ziemniaczane / piklowana kapusta / płatki drożdżowe / sos tatarski
Tatar z polędwicy wołowej / dresing Worcester / żółtko confit / kapary
Harynka (matias holenderski, kwaśna śmietana, piklowana czerwona cebula, palony ziemniak).
Chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym, podany na drewnianej desce.
Gęsie pipki to inaczej gęsie żołądki - to potrawa żydowska, pochodzi m.in. z miejscowości Żarki.