Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 82
INTENSYWNA BARWA ZIELONEJ “ŁĄKOWEJ” SAKIEWKI NADZIEWANEJ DUSZĄ BESKIDU CZYLI PSTRĄGIEM Z WIŚLAŃSKIEGO POTOKA I DOMOWYM BUNCEM, PODANE NA ZIEMISTEJ SŁODYCZY PIECZONEGO BURAKA.
PRÓBA UCHWYCENIA ISTOTY LASU W POSIEKANEJ DELIKATNEJ POLĘDWICY Z JELENIA DOPEŁNIONEJ CHRUPIĄCYMI SKWARKAMI, KTÓRE RÓWNOWAŻY KWASOWOŚĆ DOMOWEGO OGÓRKA KISZONEGO A CAŁOŚCI DOPEŁNIA HARMONIA MARYNOWANEGO BOROWIKA Z WIŚLAŃSKIEGO LASU.
W śląskiej tradycji Pszczyny dania z dzika mają swoje korzenie w bogatej historii łowiectwa na tych terenach. Rozległe lasy i bliskość gór Beskidu Śląskiego stwarzały idealne warunki dla rozwoju populacji dzików. Już od wieków polowania były ważnym elementem życia lokalnej społeczności, dostarczając nie tylko pożywienia, ale także surowców.
Gołąbki z łopatką z dzika i łopatką z sarny i sosem pomidorowo-paprykowym.
Zupa wiśniowa z makaronem.
Szpajza cytrynowa
Sauerbraten z dzika wg receptury restauracji Leśna Perła.
Zestaw przepisów na kruche ciasteczka.
Gołąbki w dzikiej odmianie.
Tradycyjna śląska zupa.
Połączenie rolady i kluski w jednym.