Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 138
Ciasto niespodzianka z dodatkami.
Amuse-Bouche ze szpajzy cytrynowej z owocami i ziemią czekoladowo-orzechową.
Kopa ornontowicka
Ajerkuchy z kwiatów czarnego bzu z trzema konfiturami: z apfelzyny i bani, z dziadów i z wieprzków.
"Kopa po naszymu".
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką.
Kreple z kartoflami.
Kołoc jabłkowy w nowoczesnym wydaniu: jabłko/wanilia/cynamon/mięta
Szpajza cytrynowa z owocami i ziemią czekoladowo-orzechową
Lody z rabarbaru: sporządzamy masę ze śmietany, cukru, laski wanilii, żółtek i podgrzewamy do temp. 82°C i dodajemy przetarty rabarbar. Całość mrozimy w zamrażalce często mieszając. Rabarbar czyści i kroimy w kostkę, glazurujemy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek z dodatkiem świeżego imbiru, miodu, likieru i cukru waniliowego. Do pucharka nakładamy kolejno kawałek biszkoptu, glazurowany rabarbar, gałkę lodów na którą nakładamy ubite białko z cukrem. Następnie posypujemy cukrem trzcinowym i opalamy. Dekorujemy świeżą porzeczką, miętą i confetti karmelowym.
Lody z koziego mleka i miodu wrzosowego, kamień z białej czekolady w towarzystwie gruszkowo-rabarbarowego kołacza z kruszonką owsianą