Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 21
Grillowany ser owczy z konfiturą przyrządzaną w karczmie z wiśni i cebuli oraz z brzoskwinią z dipem cytrynowo-pomarańczowym.
Potrawa ta jest inspirowana tradycyjną śląską pastą śledziową, która często gościła na stołach w trakcie postu. W dwóch odsłonach, jako tradycyjne śledzie oraz w bardziej nowoczesnym wydaniu z wędzona rybą, pestkami dyni i majonezemziołowym.
Naturalne lody śmietankowe.
Deser określany mianem "króla deserów'' .
Kołocz śląski - tradycyjny drożdżowy wypiek z Górnego Śląska.
Kociołek gajowego z rudzińskich terenów łowieckich.
Comber to najbardziej wartościowa kulinarnie część daniela.
Hekele w liściach botwinki w sosie buraczanym w asyście wiosennych warzyw i skarbów leśnych.
Tradycyjna zagłębiowska zalewajka
Wszystkie składniki mieszamy, a następnie podajemy z grzanką i kawałkiem jaja.