Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 107
Żur śląski z pieczarkami brunatnymi / boczkiem / pieczonym ziemniakiem / jajkiem
Królik na piwie / krokiety ziemniaczane / cykoria
Podwędzany ozór wołowy / mus z topinamburu / marynowany koper włoski
Kopa ornontowicka z makronami i kokosflokami
Szpajza cytrynowa
Rolada wołowa, kluski śląskie i modra kapusta
Flaki po staropolsku
Żur na swojskim zakwasie
Rolada wołowa w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Kartoflanka (chrzan, wolno pieczony boczek, kurki).
Flaki wołowe, to danie zapomniane i rzadko spotykane w restauracjach (mimo swojej popularności).
Żur na wędzonym króliku /kiełbasa z królika / boczek wędzony / sztamfkartofle / maślanka wg receptury Restauracji Cysterskiej z Rud.