Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 51
Królik na piwie / krokiety ziemniaczane / cykoria
Żeberka z ciapkapustą
Kartoflanka (chrzan, wolno pieczony boczek, kurki).
Żur na wędzonym króliku /kiełbasa z królika / boczek wędzony / sztamfkartofle / maślanka wg receptury Restauracji Cysterskiej z Rud.
Sauerbraten z dzika wg receptury restauracji Leśna Perła.
Kartoflanka podawana z chipsem z krupnioka wg receptury restauracji Leśna Perła z Rudzińca.
Kołocz śląski - tradycyjny drożdżowy wypiek z Górnego Śląska.
Chrzanica to popularna na Górnym Śląsku zupa na bazie chrzanu.
Pieczone żeberka podane na babraczce
Karminadle z boczkiem, soczewicą, pieczone w tymianku, podane z różanymi kartoflami i pieczonymi burakami na occie balsamicznym i miodzie.
Szałot kartoflany z boczkiem wędzonym i ogórkiem kiszonym.