Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 50
Królik na piwie / krokiety ziemniaczane / cykoria
Żeberka z ciapkapustą
Golonko (sos z ciemnego piwa z gorczycą, kapusta ze śliwkami, śląski kartoflak)
Żur (domowa biała kiełbasa, grzyby, jajko, ziemniaki)
Żur na wędzonym króliku /kiełbasa z królika / boczek wędzony / sztamfkartofle / maślanka wg receptury Restauracji Cysterskiej z Rud.
Sauerbraten z dzika wg receptury restauracji Leśna Perła.
Kartoflanka podawana z chipsem z krupnioka wg receptury restauracji Leśna Perła z Rudzińca.
Kołocz śląski - tradycyjny drożdżowy wypiek z Górnego Śląska.
Chrzanica to popularna na Górnym Śląsku zupa na bazie chrzanu.
Pieczone żeberka podane na babraczce
Karminadle z boczkiem, soczewicą, pieczone w tymianku, podane z różanymi kartoflami i pieczonymi burakami na occie balsamicznym i miodzie.