Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 400
Rolada wołowa/kluski śląskie/czerwona kapusta/sos
Rosół - makaron/galantyna z kury/warzywa
Królik na piwie / krokiety ziemniaczane / cykoria
Grillowany ser owczy z konfiturą przyrządzaną w karczmie z wiśni i cebuli oraz z brzoskwinią z dipem cytrynowo-pomarańczowym.
Tradycyjny żur śląski/ziemniaki
Podwędzane żebro wołowe/panczkraut/sos pieprzowy.
Wątróbka z kaczki/cebula/jabłko/pajda.
Tradycyjna śląska rolada wołowa/kluski śląskie/modra kapusta.
Karminadle dawniej należały do dań, które przygotowywano od święta, dziś podaje się je raczej bez okazji. Robi się je z mielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego, ale do wieprzowiny dodaje się niekiedy mięso królicze.
Schab po szygarsku z kiełbasą z dziczyzny, biłbasa z dziczyzny, babka ziemniaczna, borowiki, sos cebulowy, puree z topinamburu, karmelizowana marchewka.
Rolada wołowa, kluski śląskie i modra kapusta
Żurek na zakwasie z maślanką