Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 113
Podwędzane żebro wołowe/panczkraut/sos pieprzowy.
Deska specjałów z wędzarni (dla dwojga)
Karminadle dawniej należały do dań, które przygotowywano od święta, dziś podaje się je raczej bez okazji. Robi się je z mielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego, ale do wieprzowiny dodaje się niekiedy mięso królicze.
Schab po szygarsku z kiełbasą z dziczyzny, biłbasa z dziczyzny, babka ziemniaczna, borowiki, sos cebulowy, puree z topinamburu, karmelizowana marchewka.
Żeberka z ciapkapustą
Harynka (matias holenderski, kwaśna śmietana, piklowana czerwona cebula, palony ziemniak).
Pierś z kaczki z puree marchewkowym i carpaccio z buraka 24 godziny wcześniej zamarynować piersi z kaczki. Następnie spakować próżniowo i gotować sous vide w temperaturze 55oC przez 2 godziny. Następnie na mocno rozgrzaną patelnie grillową umieścić piersi skórą do dołu i smażyć, aż nabierze złotego koloru. Gotową kaczkę zostawiamy chwilą na talerzu, aby odpoczęła.
Sznita Sztajgra - kanapka z kapustą kisozna, boczkiem i czerwoną cebulą.
Zestaw przepisów na kruche ciasteczka.
Połączenie rolady i kluski w jednym.
Staropolski bigos z dziczyzną na podstawie przepisu prosto ze śląskiej kolebki myślistwa.
Policzki wołowe w sosie własnym