Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 24
Deska specjałów z wędzarni (dla dwojga)
Karminadle dawniej należały do dań, które przygotowywano od święta, dziś podaje się je raczej bez okazji. Robi się je z mielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego, ale do wieprzowiny dodaje się niekiedy mięso królicze.
Zestaw przepisów na kruche ciasteczka.
Czorno polewka z krokietami z czornych klusek.
Karkówka duszona w sosie z placuszkami kopytkowymi i młodą kapustą zasmażaną.
Rolada z jelenia, młoda kapusta zasmażana, kotlety ziemniaczane.
Tatar z jelenia z żółtkiem przepiórczym
Zupa grzybowa z lanymi kluseczkami.
Pstrąg z gospodarstwa regionalnego z masłem ziołowym.
Naleśniki z pieczarkami i serem zapiekane
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na żeberkach i boczku
Prażuchy wiejskie