Idź do Górny pasek - Opcje
Idź do Menu
Idź do Treść
Idź do Stopka
Zaloguj
Zarejestruj
PL
Polski
English
Deutsche
Русский
Český
Tłumacz Google
Tłumacz Yandex
Mała
Standardowa
Duża
slaskie.
travel
ŚLĄSKIE SMAKI
|
SLASKIE.
TRAVEL
Dostępność
Dostosuj kolory
Domyślna
Średnia
Duża
Język
Polski
English
Deutsche
Русский
Český
Tłumacz Google
Tłumacz Yandex
Ulubione
Zaloguj
KSIĄŻKA KUCHARSKA
Kanon potraw regionalnych
Dania inspirowane tradycją
- Festiwal Śląskie Smaki
Potrawy na Szlaku
Wideoksiążka kucharska
Produkty lokalne
- Festiwal Śląskie Smaki
Przystawki
Zupy
Dania główne
Desery i ciasta
Napoje
Przystawki
Zupy
Dania główne
Desery i ciasta
Napoje
Przystawki
Zupy
Dania główne
Desery i ciasta
Napoje
Przystawki
Zupy
Dania główne
Desery i ciasta
Napoje
Przystawki
Zupy
Dania główne
Desery i ciasta
Napoje
Przystawki
Zupy
Dania główne
Desery i ciasta
Napoje
Przystawki
Zupy
Dania główne
Desery
Przystawki
Zupy
Dania główne
Desery
Produkty mięsne
Produkty mleczne
Wyroby piekarnicze i cukiernicze
Miody
Przetwory owocowo-warzywne
Warzywa, owoce, nasiona
Produkty mięsne
Produkty mleczne
Wyroby piekarnicze i cukiernicze
Miody
Przetwory owocowo-warzywne
Warzywa, owoce, nasiona
SZLAK KULINARNY
O Szlaku
Lista restauracji na Szlaku
Kalendarium Szlaku
Działania promocyjne Szlaku
Dołącz do Szlaku
Konkurs
Prezentacja filmowa Szlaku
O Szlaku
Lista restauracji na Szlaku
Kalendarium Szlaku
Działania promocyjne Szlaku
Dołącz do Szlaku
Konkurs
Prezentacja filmowa Szlaku
FESTIWAL
O festiwalu
Kolejne festiwale
Historia
Laureaci
Historia
Laureaci
XVIII Festiwal Tarnowskie Góry
XVII Festiwal Jastrzębie-Zdrój
XVI Festiwal Zabrze
XV Festiwal Racibórz
XIV Festiwal Rudy
XIII Festiwal Pszczyna
XII Festiwal Koszęcin
XI Festiwal Katowice
X Festiwal Wisła
IX Festiwal Zawiercie
VIII Festiwal Bielsko-Biała
VII Festiwal Chorzów
VI Festiwal Gliwice
V Festiwal Złoty Potok
IV Festiwal Pszczyna
III Festiwal Racibórz
II Festiwal Cieszyn
I Festiwal Podzamcze
XVIII Festiwal Tarnowskie Góry
XVII Festiwal Jastrzębie-Zdrój
XVI Festiwal Zabrze
XV Festiwal Racibórz
XIV Festiwal Rudy
XIII Festiwal Pszczyna
XII Festiwal Koszęcin
XI Festiwal Katowice
X Festiwal Wisła
IX Festiwal Zawiercie
VIII Festiwal Bielsko-Biała
VII Festiwal Chorzów
VI Festiwal Gliwice
V Festiwal Złoty Potok
IV Festiwal Pszczyna
III Festiwal Racibórz
II Festiwal Cieszyn
I Festiwal Podzamcze
TRADYCJE KULINARNE
Produkty tradycyjne
Rodzaje kuchni
ZGŁOŚ produkt
Produkty mleczne
Produkty mięsne
Produkty rybołóstwa
Warzywa i owoce
Wyroby piekarnicze i cukiernicze
Oleje i tłuszcze
Miody
Gotowe dania i potrawy
Napoje
Inne produkty
ZGŁOŚ produkt
Produkty mleczne
Produkty mięsne
Produkty rybołóstwa
Warzywa i owoce
Wyroby piekarnicze i cukiernicze
Oleje i tłuszcze
Miody
Gotowe dania i potrawy
Napoje
Inne produkty
Wstęp
Tradycje kulinarne Częstochowy i okolic
Tradycje kulinarne Zagłębia Dąbrowskiego
Tradycje kulinarne kuchni mieszczańskiej i myśliwskiej
Tradycje kulinarne Beskidów i Śląska Cieszyńskiego
Tradycje kulinarne Górnego Śląska
Wstęp
Tradycje kulinarne Częstochowy i okolic
Tradycje kulinarne Zagłębia Dąbrowskiego
Tradycje kulinarne kuchni mieszczańskiej i myśliwskiej
Tradycje kulinarne Beskidów i Śląska Cieszyńskiego
Tradycje kulinarne Górnego Śląska
POLECANE SERWISY
Tematyczne
Subregionalne
Główne
Szlak Orlich Gniazd
Szlak Zabytków Techniki
Szlak Architektury Drewnianej Województwa Śląskiego
Szlak Przyrody
Industriada
Juromania
Szlak Orlich Gniazd
Szlak Zabytków Techniki
Szlak Architektury Drewnianej Województwa Śląskiego
Szlak Przyrody
Industriada
Juromania
Beskidy i Śląsk Cieszyński
Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia
Jura Krakowsko-Częstochowska
Kraina Górnej Odry
Beskidy i Śląsk Cieszyński
Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia
Jura Krakowsko-Częstochowska
Kraina Górnej Odry
SLASKIE.travel
SLASKIE.travel
DZIEJE SIĘ...
ARTYKUŁY I FILMY
Aktualności
Wydarzenia
Festiwale i imprezy kulinarne
Aktualności
Wydarzenia
Festiwale i imprezy kulinarne
Kulinarne
Śląskie Smaki w Blogosferze
Filmy - Rączka gotuje
Wideoksiążka kucharska
Kulinarne
Śląskie Smaki w Blogosferze
Filmy - Rączka gotuje
Wideoksiążka kucharska
szukaj
Atrakcje
Trasy
Noclegi
Gastronomia
Wirtualnie
Wydarzenia
Nr.
Podgląd
Nazwa
Opcje
Główna
szukaj
Wyszukiwarka - Potrawy
Kategoria potrawy
Przystawki
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Okazje
I Festiwal
II Festiwal
III Festiwal
IV Festiwal
V Festiwal
VI Festiwal
VII Festiwal
VIII Festiwal
IX Festiwal
X Festiwal
XI Festiwal
XII Festiwal
Tradycyjna kuchnia
Szlak Kulinarny
XIII Festiwal
XIV Festiwal
XV Festiwal
XVI Festiwal
XVII Festiwal
XVIII Festiwal
Stoły (kuchnie)
śląski
jurajski i częstochowski
beskidzki i śląska cieszyńskiego
zagłębiowski
mieszczański
myśliwski
Dania
mięsne
bezmięsne
rybne
wyczyść
formularz
szukaj
szukaj
Liczba elementów:
269
Kita świńska (domowa wędzona szynka)
Kita świńska to element kulinarny mięsa wieprzowego z udźca zwany szynką. Najczęściej wykorzystywany był do wędzenia celem dłuższego przechowywania.
więcej >>
Pierś z kaczki sous-vide z gruszką i ziołami, soczewica na sypko ugotowana w piwie cysterskim
Pierś z kaczki sous-vide z gruszką i ziołami, soczewica na sypko ugotowana w piwie cysterskim w towarzystwie wiosennych warzyw, sos leśny, puree marchewkowo-ziemniaczane i chips z serka górskiego.
więcej >>
Karminadle z boczkiem i soczewicą
Karminadle z boczkiem, soczewicą, pieczone w tymianku, podane z różanymi kartoflami i pieczonymi burakami na occie balsamicznym i miodzie.
więcej >>
Policzek z jelenia/panczkraut w ziołowej kruszonce/grzybowy demi-glace na dziczyźnie/smażony bób/karmelizowane marchewki/puree z pasternaku
Policzek z jelenia/panczkraut w ziołowej kruszonce/grzybowy demi-glace na dziczyźnie/smażony bób/karmelizowane marchewki/puree z pasternaku.
więcej >>
Rolada wołowa, kluski i modro kapusta
Rolada wołowa, kluski i modro kapusta.
więcej >>
Krupniok w boczku z panczkrautem z ogórkami w miodzie
Krupniok w boczku z panczkrautem z ogórkami w miodzie.
więcej >>
Pierś i pieczeń z bażanta z kopytkami z pieczonego ziemniaka oraz z krupniokiem i czerwoną kapustą
Pierś i pieczeń z bażanta z kopytkami z pieczonego ziemniaka oraz z krupniokiem i czerwoną kapustą.
więcej >>
Szałot kartoflany z boczkiem wędzonym i ogórkiem kiszonym
Szałot kartoflany z boczkiem wędzonym i ogórkiem kiszonym.
więcej >>
Karkówka duszona w sosie z placuszkami kopytkowymi i młodą kapustą zasmażaną
Karkówka duszona w sosie z placuszkami kopytkowymi i młodą kapustą zasmażaną.
więcej >>
Potrawka z królika w sosie serowo-musztardowym
Potrawka z królika w sosie serowo-musztardowym.
więcej >>
Rolada z jelenia, młoda kapusta zasmażana, kotlety ziemniaczane
Rolada z jelenia, młoda kapusta zasmażana, kotlety ziemniaczane.
więcej >>
Policzki wieprzowe w sosie własnym, podane na puree z dyni i pasternaka, bób, czosnek pieczony, marchew karmelizowana
Policzki wieprzowe w sosie własnym, podane na puree z dyni i pasternaka, bób, czosnek pieczony, marchew karmelizowana
więcej >>
Obiekty i miejsca
Trasy
Wirtualne wycieczki
Panoramy
Wydarzenia
Aktualności
Galerie
Artykuły
Podserwisy
Audiowycieczki
Informacje
Potrawy
Organizatorzy
Użytkownicy
Planer podróży
0
Przejdź do planera
Dodaj pierwszy punkt do planera
×
Odsłuchaj tekst
Wypełnij formularz przed edycją
×
Imię i nazwisko
Email
Przejdź dalej
Zaloguj
Zarządzaj rezerwacją
×
Na adres
otrzymasz maila z linkiem do zarządzania rezerwacją.
Skontaktuj się z administratorem portalu - Śląską Organizacją Turystyczną - i uzupełnij adres email do kontaktu, aby móc zarządzać swoją rezerwacją.
Wyślij